Stall Vestergård, beläget i Pedersöre, erbjuder turridning med våra islandshästar för enskilda, familjer, vänner, företagsgrupper, skolor, möhippor/svensexor. Vi har öppet året runt, även under sommaren. Ta gärna kontakt för mer info om vad vi kan erbjuda dig och din grupp!

 

Adress:

Travbansvägen 105

68940 Lillby 

Priser:

TERRÄNGTURER:

1 h 5 min         32 euro

1 h 40 min       50 euro

2 h 10 min       60 euro

3 h                    80 euro

 

Skritt terräng 50 min:    30 euro

Halv dag ca 20 km:   120 euro

Hel dag ca 35 km:    160 euro

 

Terrängkort 1 h, 5 ggr:     140 euro

Terrängkort 1 h, 10 ggr:    280 euro

Terrängkort 2 h, 5 ggr:      260 euro

Terrängkort 2 h, 10 ggr:    520 euro

 

Ponnyridning Shetland 1/2 h:     15 euro

Ponnyridning Islandshäst 1/2 h:  20 euro

 

Ridlektion i 2-3 personers grupp 1 h: 28 euro

Privat ridlektion 1 h: 40 euro

10 gångers ridkort för 1 timmes ridlektioner i grupp: 250 euro

 

Alla priser inklusive moms 10 %

Mer information om turerna:

1 h, 1,5 h och 2 h: Dessa turer är för 1-4 personer.

3 h: Turen är för 3 - 5 personer, ingår mellanmål och dryck.

Halv dag: För erfarna ryttare. På den här turen deltar 4 - 5 personer, ingår mellanmål, t ex korv och dryck. Turen varar ca 4 ½ h, ca 20 km. Vi gör en längre matpaus.

Hel dag: För erfarna ryttare. På den här turen deltar 4 - 5 personer, ingår mat, mellanmål och dryck. Turen varar ca 7 - 8 h, ca 35 km. Vi gör en längre matpaus, samt två kortare pauser med mellanmål och dricka.

Skritt terräng: Möjlighet finns till skritt terräng tur, 45 min. Den här turen är anpassad för nybörjare. Vi skrittar hela sträckan, ev lite tölt för den som vill prova. Egen vuxen ledare med för barn. Obs! Max 2-3 nybörjare, är man flera nybörjare i en större grupp rekommenderas att man delar upp sig i mindre grupper. Ta gärna kontakt för mer info om vad vi kan erbjuda större grupper! 

Terrängkort: Finns möjlighet att köpa terrängkort för den som vill komma och rida mer regelbundet.

Terrängkort 5 ggr x 1 h och 5 ggr x 2 h gäller i 3 månader från köpdatum.

Terrängkort 10 ggr x 1 h och 10 ggr x 2 h gäller i 6 månader från köpdatum.

Presentkort: Ge en terrängtur i present! Presentkortet gäller i sex månader från köp datum. Det går även att köpa ett presentkort för ponnyridning, där man själv väljer hur många gånger man vill ge bort.

Bokning:

Du kan boka turer antingen via textmeddelanden, e-post, facebook eller genom att ringa. Telefonnummer nedan. Eftersom vi inte svarar under ridturer, rekommenderas bokning via meddelanden, så tar stallet kontakt så fort vi hinner.

Bokningsavgiften för halvdagsturer är 30 euro/person och heldagsturer 60 euro/person. Bokningsavgiften returneras inte ifall inte turen avbokas av stallet. Resterande summa betalas kontant på plats då du kommer till stallet eller till bankkontot på förhand, kvittot med då du kommer till stallet.

Telefonnummer: 044-9739756

Avbokning:

Avbokning för längre terrängturer (halvdags- och heldagsturer) måste ske senaste en vecka före turen. Avbokning för 1, 1,5, 2 och 3 timmars turer och 1 timmes ridlektioner bör ske senaste kl. 20.00 dagen före för att undvika att debiteras 50 % av priset för en tur/ridlektion som inte blivit avbokad. Vid plötsliga sjukdomsfall under coronatiden är det godkänt att man avbokar sent, men avboka ändå så fort som möjligt.

 

 

Betalning:

Avgiften för turen betalas på förhand in på kontot (kvittot med) eller kontant betalning på plats före turen. Vid längre turer och vid köp av terrängkort rekommenderas betalning in på kontot. Skriv i meddelandefältet ridning och personernas namn och turens datum.

Bankkontonummer: FI55 5570 0020 0111 19

E-post: stallvestergard@hotmail.com

Telefonnummer: 044-9739756

 

Bekanta dig med stallets instruktioner före du bokar en tur!

Instruktioner för stallets besökare:

Stall Vestergård har en gällande ansvarsförsäkring. Vi från stallets sida rekommenderar ändå en egen olycksfallsförsäkring för fritid, Green card eller medlemskap i Finlands ryttarförbund, FRF, där olycksfallsförsäkring ingår, eftersom all ridning sker på egen risk.

Besökare är alltid välkomna, meddela gärna först, så att vi säkert är hemma!

Följ alltid ledarens instruktioner för allas säkerhet och trivsel!

Ryttarens viktgräns är 70 - 90 kg, beroende på hästens storlek. Men sportslighet och en god ridvana kompenserar för extra kilon.

Terrängturernas undre åldergräns är 12 år. I vårdnadshavares sällskap kan yngre ålder på barnet beaktas ifall barnet har minst 2 - 3 års ridvana. För de som bokat en tur för egen grupp t.ex familjer, tillåts undantag och åldersgränsen är riktgivande. Ryttare under 18 år måste ha lov av vårdnadshavare för att få delta på terrängturer.

För mindre barn kan ponnyridning på shetlandsponny ordnas med egen vuxen ledare med. Ponnyridning med islandshäst kan även ordnas för äldre barn.

Under turerna anpassar vi oss alltid efter den med minst erfarenhet. Om du vill delta i en mer fartfylld tur, fråga efter dessa turer enskilt. Eller samla ihop ett eget gäng med samma riderfarenhet. Särskilda skritt turer anpassade för nybörjare kan bokas, se ovan.

Var ärlig med din riderfarenhet för att terrängturen ska kunna planeras så säker som möjligt för både ryttare och hästar! För att delta på längre terrängturer bör du kunna hantera hästen i skritt, trav och galopp. För nybörjare och t.ex familjer där familjemedlemmarna har olika ridvana kan special arrangemang ordnas. Ta kontakt och fråga mera!

Stallet är hästens hem. All ridning och skötsel sker på hästarnas villkor. Spring inte eller ropa i närheten av hästarna. Gå inte in i hagar eller lösdrift utan lov. Att mata hästarna eller att ge godbitar är strängt förbjudet. Hästarnas magar är känsliga för snabba förändringar i foderstaten.

Reservera tid både före och efter ridturen, ca 15 - 20 min. Det tar även tid att sköta hästarna. Meddela om du blir försenad, så ställer vi färdigt din häst.

Köldgräns - 16 grader för 1 h, 1,5 h och 2 h turer. Köldgräns - 10 för 3 h och halvdag. Köldgräns - 5 för heldagsturer. Lokal temperatur tas i beaktande under vintern, samt blåsigt väder, som kan lägga på extra köldgrader.

Klä dig enligt väder! Vi rekommenderar långa byxor, vilka är lätta att röra sig i och utan tjocka inre sömmar, speciellt vintertid är det viktigt att klä sig tillräckligt varmt. Vi rekommenderar även stadiga skor med klack. På vintern vinterskor, inte gummistövlar. Ridhjälm är obligatoriskt för varje ryttare. Man kan låna ridhjälm från stallet. Det finns också möjlighet att låna säkerhetsväst. Ta hellre för mycket kläder på dig än för lite. Vi rider i princip i alla väder, vid risk för storm eller kyla under - 16/ - 10/ - 5 kan stallet avboka turen. Ifall turen avbokas p g a vädret, meddelas detta från stallet enskilt till deltagarna.

OBS! Du kommer väl ihåg att hästen är ett bytesdjur, vilkens flyktreaktion kan utlösas även av små orsaker. Varje person som kommer för att rida bör ta i beaktande, att även om hästarna är lugna och snälla i sitt arbete, så är det ändå frågan om levande djur. Därför bör varje person känna till att det inom ridning och hästhantering finns risker. Uppför dig lugnt i sadeln och ta även hänsyn till de andra i ditt ridsällskap. Om man kör ett motordrivet fordon, ska man sakta in och passera hästen med tillräckligt avstånd. Håll speciellt reda på barn, och visa barnen hur man uppför sig rätt i hästarnas närhet. Lyssna till ledarens instruktioner ute i trafiken och i terrängen!

För allas säkerhet är ridning och hantering av hästar under påverkan av alkohol och droger förbjudet! Användning av mobiltelefon under ridturer rekommenderas inte, den bör hållas i fickan.

Man får fotografera stallets hästar, kom dock ihåg att fråga om lov ifall andra personer och barn syns på bilderna före du publicerar bilder på sociala medier.

Om du besöker även andra stall, se till att du kommer till vårt stall i rena kläder! Det är bra att tvätta stallkläder i tvättmaskin. Kom även ihåg om det är möjligt att decinficera dina stallskor. Om det är möjligt, använd olika klädsel i olika stall. Avelsston och små föl är speciellt känsliga för smittosamma sjukdomar, även om våra hästar vaccineras och avmaskas.

Vi önskar dig en trevlig ridupplevelse hos oss!