Stall Vestergård, sijainnut Pedersöressä, Pohjanmaalla, tarjoaa maasto- ja vaellusratsastus islanninhevosillamme koko vuoden ympäri ryhmille niin kuin yksilöille, ystäväille, perheille, yritykseille, kouluille ja polttareille. Ota rohkeasti yhteyttä saadakseen tietoa mitä voimme tarjoaa sinulle ja ryhmällesi!

Osoite:

Travbansvägen 105

68940 Lillby

Hinnasto

Maastoretket:

1 h 5 min                                           32 euro

1h 40 min                                          50 euro

2 h 10 min                                         60 euro

3 h                                                      80 euro

Puoli päivä vaellus                                    120 euro

Koko päivä vaellus                                    160 euro

Talutus/Käynti retki 50 min:                    30 euro

 

Maastokortti 1h, 5 krt:                   140 euro

Maastokortti 1 h, 10 krt:                 280 euro

Maastokortti 2 h, 5 krt:                   248 euro

Maastokortti 2 h, 10 krt:                 495 euro

 

Talutus ratsastus Shetland ½ h:           10 euro

Talutus ratsastus Islanninhevonen ½ h: 20 euro

 

Ratsastustunti 1 h 2-4 hklö ryhmässä: 28 euro

Yksityistunti 1 h: 40 euro

Ratsastuskortti 10 krt ratsastustunneille ryhmässä: 250 euro

 

Kaikki hinnat sisältävät ALV:n 10 %

 

 

 

 

 

Maastoretkistä:

1 h, 1,5 h och 2 h: 1 - 8 hlö

3 h: Retki 3 - 8 hlö, sisältää välipala ja juoma.

Puoli päivän vaellus: Kokeneille ratsastajille, 4 - 6 hlö. Sisältää välipala, ruoka ja juoma. Vaellus kestää noin 4 ½ h, n. 20 km. Meillä on pidemmän tauon, jossa syömme ruokaa ja hevoset saavat lepoa.

Koko päivän vaellus: Kokeneille ratsastajille, 4 - 8 hlö. Sisältää ruoka, välipala ja juoma. Vaellus kestää noin 7 - 8 h, n. 35 km. Meillä on pidemmän ateria-tauon sekä kaksi lyhyttä taukoa välipaloilla ja juomilla.

Talutus/Käynti retki, 50  min: Nämä retket soveltuvat aloittelijoille. Olemme käynnissä koko retken, mahdollisesti vähän tölttiä/ravia kenelle tahansa, joka haluaa kokeilla. Lapsilla; oma aikuisen johtaja mukaan. Pienemille lapsille poniratsastus voidaan järjestää lapsen oman aikuinen mukana. Huom! Enintään osallistujia; 2-3 aloittelijaa. Suuremille ryhmille, joissa on useita aloittelijoita, on suositeltavaa jakaa pienempiin ryhmiin.

Maastokortti: Mahdollisuus ostaa maastokortti niille, jotka haluavat tulla ratsastamaan jatkuvasti.

Maastokortti 5 krt x 1 h ja 5 krt x 2 h on voimassa 3 kuukautta ostopäivästä lähtien.

Maastokortti 10 krt x 1 h ja 10 krt x 2 h on voimassa 6 kuukautta ostopäivästä lähtien.

Lahjakortti: Anna maastoretki lahjaksi! Lahjakortti on voimassa kuusi kuukautta ostopäivästä lähtien. Myös lahjakortti poniratsastukseen voi ostaa ja voit itse valita kuinka monta kertoja haluat ostaa.

Varaukset

Voit varata retki tekstiviestillä, whatsAppilla, sähköpostilla, facebookista tai soitamalla.

Puhelinumero: 044-9739756.

Tilinumero: FI55 5570 0020 0111 19

Sähköposti: stallvestergard@hotmail.com

INFOA PUOLIPÄIVÄVAELLUKSISTA

Paikoja 3 - 8 henkilöön riippuen ratsastuskokemuksesta. Lähinnä tarkoitettu ratsastajalle joka hallitsee kaikki askellajit. Voimme toki myös järjestää puolipäivävaelluksen kävellen ja tölttäillen. Sisältää ruuoan, välipalan ja juomat. Ratsastamme 4 - 4,5 tuntia noin 20 km. Pidämme kunnon ruokatauon ja pari pienempää taukoa. Varaat paikkasi maksamalla 30 euroa tilille. Loput summasta maksetaan ennen vaellusta tilille. Peruuttaessasi vuoron ennakko maksua ei palauteta. Hinta 120 euroa/henkilö.

 

INFOA MAASTORATSASTUKSESTA

HUOM! Kaikki ratsastus tapahtuu ulkosalla, joten pukeudu sään mukaan. Todella huonojen sääolosuhteiden, kuten ukkos tai myrsky ennustusten takia talli pidättää oikeuden muuttaa tai peruuttaa vuoron, tästä ilmoitetaan luonnollisesti henkilökohtaisesti osallistujille. Mikäli peruutamme vuoron sovimme uuden ajankohdan vaellukselle. Peruutukset tulee tehdä edillisenä päivänä klo 20.00 mennessä, muuten veloitamme 50 % osallistumismaksusta.

Ilmoittautuessa ilmoita osallistujan nimi, ikä, ja ratsastuskokemus. Myös erityis ruokavaliot olis hyvä tietää sekä alaikäisiltä huoltajan nimi. 

Peruutukset

Puoli päivän ja koko päivän vaelluksien peruutukset tehdään vähintään viikkoa ennen.

Maastoratsastus ja ratsastustunti on peruuttava puhelimitse/tekstiviestitse viimeistään klo. 20.00 edellispäivänä välttyäksesi peruuttamattoman retkin/tunnin maksulta, 50 % hinnasta. Coronarajoituksen aikana on hyväksyttävä peruuttaa myöhään jos yhtäkkiä sairastut, mutta silti hyvä peruuttaa mahdollisimman pian.

Ohjeita tallilla vieraileville

Stall Vestergårdilla on toiminnan vastuuvakuutus. Suosittelemme lämpimästi omaa tapaturma vakuutusta tai liittymistä SRL:n jäseneksi tai Green cardia saadaksesi LähiTapiolan tapaturma vakuutuksen.

Vieraita ovat aina tervetulleet, ilmoithan ensin, että olemme varmasti kotona!

Noudata aina ohjaajan ohjeita kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.

Ratsastajan painoraja on 70 - 90 kg, riipuen hevosten koosta. Mutta urheilullisuus ja hyvä ratsastus taito kompensoivat lisäkiloja.

Alaikäraja maastoratsastukseen osallistumiselle on 12 vuotta. Tässäkin kohtaa hyvä ratsastustaito kompensoi ikävuosia. Omalle ryhmällä ja lasten aikuisen seuraan varattu maasto sallii poikkeukset ja ikäraja on viitteellinen. Lapsilla pitää olla vähiten 2-3 vuotta säännöllistä kokemusta ratsastuksesta. Alaikäisillä ratsastajilla tulee olla huoltajan lupa osallistua maastoretkille.

Pienemmille lapsille talutusratsastus shetlanninponilla voidaan järjestää oman aikuisen seuraksi. Talutusratsastus myös islanninhevosilla voidaan järjestää.

Maastossa edetään aina vähiten kokeneemman ratsastajan tahtia, joten jos haluat oikein reippaille vauhtimaastoille, niin kysy näitä lähtöjä erikseen! Tai kerää oma porukka missä on samantasoisia ratsastajia. Voit varata aloittelijoille sopivat käyntiretket, katso yllä.

Olethan rehellinen omista ratsastustaidoistasi! Osallistuaksesi maastoratsastukseen, on sinun hallittava hevonen käynnissä, ravissa ja laukassa.

Talli on hevosten koti. Älä juokse tai huuda hevosten läheisyydessä, äläkä mene hevosten tarhaan tai karsinaan ilman lupaa. Hevosten ruokkiminen ja makupalojen antaminen on ehdottomasti kielletty.

Varata aikaa, noin 30 min, sekä ennen maastoretki että sen jälkeen. Myös hevosten hoito vie aika. Ilmoita jos myöhästyt, sitten laitamme hevosesi valmiksi.

Pakkasraja - 16: 1 h ja 1,5 h retkillä. Pakkasraja - 10: 2 h ja 3 h. Pakkasraja - 5: Puolipäivä ja koko päivä. Paikallinen lämpötila otetaan huomioon, samoin kuin tuulinen sää, joka voi lisätä ylimääräisiä pakkasastetta.

Pääosin ratsastamme säistä riippumatta, myrskyn olleessa vaarallista tai pakkasen laskiessa alle - 16, voidaan retket perua tallin puolesta. Mikäli maasto perutaan sään takia, siitä ilmoitetaan henkilökohtaisesti tallilta.

Pukeudu säänmukaisesti! Suosittelemme pitkät housut, joilla liikkuminen on helppoa ja joissa ei ole paksuja sisäsaumoja, erityisesti talvella riittävästi lämmintä ylle. Suosittelemme tukevat, korolliset jalkineet. Talvella talvijalkineet, ei kumisaappaita. Turvakypärä on pakollinen joka ratsastajalla, voit lainata kypärä myös tallilta, sekä halutessasi turvaliivin.

Huom! Muistathan, että hevonen on saaliseläin, jonka pakoreaktion saattaa laukaista hyvinkin pieneltä tuntuva tekijä. Käyttäydy rauhallisesti paitsi satulassa, myös toisten ratsastusta seuratessasi. Moottoriajoneuvolla liikkuessasi, hiljennä vauhtia, ja ohita hevonen tarpeeksi kaukaa. Pidä huolta erityisesti lapsista, ja opasta lapset käyttäytymään oikein hevosten läheisyydessä. Noudata aina ohjaajan ohjeita liikkenteessa ja maastossa!

Saat kuvata tallin hevosia, muista kysyä luvalta jos muiden lapset ovat näkövissä kuveissa ennen kuvien käyttö.

Jos vierailet muilla talleilla, huolehdithan, että saavut tallillemme puhtaissa vaatteissa! Tallivaatteet on hyvä pestä pesukoneessa. Muista desinfoida myös tallijalkineesi. Jos on mahdollista, käytä eri talleilla eri vaatteita. Siitostammat ja pienet varsat ovat erittäin herkkiä tartunta taudeille, vaikka huolehdimmekin hevostemme asianmukaisista rokotuksista ja loishäädöistä.